Pannenkoeken met Look-zonder-look

Vanaf het voorjaar kan je weer aan de slag met het verzamelen van de bladeren van Look-zonder-Look. Aangezien Look-zonder-look een tweejarige plant is, ga je merken dat zich in het eerste jaar een bladrozet met bladeren zal vormen, en pas in het tweede jaar de stengel met de bladeren en bloemknoppen. En de bladeren kunnen echt wel bijzonder groot uitgroeien, afhankelijk van de standplaats van de plant natuurlijk.

Pannenkoeken met Look-zonder-look

Aan de slag!

Wat betreft het maken van pannenkoekjes met look-zonder-look kan je allerlei recepten vinden, al dan niet in combinatie met andere wilde planten zoals Daslook en Brandnetel. En natuurlijk heb je ook de vrije keuze om havermoutvlokken onder het beslag heen te doen. Heb je de pannenkoekjes graag wat zoeter? Opteer dan even om ongeraffineerde rietsuiker te gebruiken ipv gewone geraffineerde suiker. Geraffineerde suiker is eigenlijk tijdens het raffinageproces van alle mineralen en vitamines ontdaan en wordt om die reden ook wel eens een ‘nutriëntenrover’ genoemd. Want simpel gezegd heeft ons lichaam om suiker tot energie te verbranden deze hulpmiddelen (mineralen en vitamines) nodig. Geraffineerde suikers heeft deze niet meer beschikbaar voor verbranding met als gevolg dat deze uit de eigen lichaamsreserves zullen worden gehaald.

Meer weten over suikers en zoetstoffen? Doe dan zoals ik en volg deze kortdurende opleiding bij De Levensschool.

Wat heb je nodig?

2 handen vol Look-zonder-look (het is zeker ook aan te raden om te starten met een kleine hoeveelheid als je het nog niet gewoon bent om met wilde eetbare planten te werken. Zo kan je aan de smaak wennen, en volgende keer naar eigen behoefte meer of minder van het blad gaan toepassen).

250 ml melk

4 eieren

150 g bloem

eventueel een klein beetje zout

boter of olie om in te bakken

Hoe ga je te werk?

Eerst en vooral ga je aan de slag met het verzamelen van het blad, dat je vervolgens even afspoelt onder koud water, in kleine stukjes gaat snijden om vervolgens te mixen met de melk. Hierna voeg je de eieren, bloem, en eventueel het zout toe, dat je gaat mengen tot een nog vloeibaar beslag.

Vervolgens bak je de pannenkoekjes en wat olie of boter zoals je dat gewoon bent.

Pannenkoeken met Look-zonder-look

Kruidige tip: voor wat meer afwisseling kan je ook aan de slag met andere eetbare planten zoals Brandnetel, Paardenbloemblaadjes, Zevenblad, een klein beetje blad van het Duizendblad,… En probeer zeker ook eens een boterham met platte kaas gegarneerd met het versnipperde blad van Look-zonder-look enz.

Pannenkoeken met Look-zonder-look

Proef en geniet recht vanuit de natuur op je bord!

 

Liefs,

Cindy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven