Privacybeleid

1. Bescherming persoonsgegevens

De verantwoordelijke voor de verwerking, De Kleine Theeboom respecteert de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens. 

Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR).

Met deze privacyverklaring wil ik duidelijk maken op welke manier  jouw persoonsgegevens verwerkt worden en wat jouw rechten zijn. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met deze privacyverklaring en de verwerking van jouw persoonsgegevens.

De door jouw meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor volgende doeleinden: het verwerken van de bestelling en versturen van nieuwsbrieven (enkel van De Kleine Theeboom zelf).

Je beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van jouw persoonsgegevens. Mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart) kan je via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag aan De Kleine Theeboom, Truierweg 59 te 3840 Hoepertingen, België – info@dekleinetheeboom, gratis de schriftelijke mededeling bekomen van jouw persoonsgegevens. Indien nodig kan je ook vragen de gegevens te corrigeren die onjuist, niet volledig of niet pertinent zouden zijn.

In geval van gebruik van gegevens voor direct marketing: je kan je kosteloos verzetten tegen het gebruik van uw gegevens voor direct marketing. Hiertoe kan jij je steeds richten tot De Kleine Theeboom, Truierweg 59 te 3840 Hoepertingen, België.

Wij behandelen jouw gegevens als vertrouwelijke informatie en zullen die niet doorgeven, verhuren of verkopen aan derden

2. Welke gegevens verzamelen we?

Wanneer jij bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, je hebt aangemeld voor een workshop en/of cursus, een contact- of intakeformulier hebt ingevuld, een aankoop hebt verricht of andere aanvragen doet voor één van onze producten en/of diensten, zal aan jou gevraagd worden jouw gegevens in te vullen. Wij verwerken enkel persoonsgegevens die wij nodig hebben en bewaren die slechts tijdelijk. Wij geven deze nooit door aan een derde partij, behalve zoals hieronder vermeld.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die we op deze website verwerken:

2.1 Online contact- of intakeformulier

Indien je een online contact- of intakeformulier invult, bewaren wij jouw voornaam, e-mailadres, telefoonnummer en het bericht niet op deze website, via een beveiligde verbinding. Dit is nodig om eventuele verdere communicatie met jou te kunnen verrichten.

G Suite (Google) bewaart jouw gegevens op servers in de EU en de VS. Google beveiligt jouw gegevens, maakt deel uit van het EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus jouw privacy.

Elk jaar wissen we de inzendingen van het contactformulier die meer dan 2 jaar oud zijn, tenzij jij inmiddels klant bent. In dat geval houden we ze bij tot 2 jaar nadat jij aangaf geen klant meer te zijn.

2.2 Nieuwsbrief

Wanneer jij zich inschrijft op onze nieuwsbrief, bewaren wij jouw voornaam en e-mailadres in Mailchimp om je de nieuwsbrief te kunnen sturen. Daarnaast verzamelt Mailchimp ook statistieken wanneer jij onze nieuwsbrief leest: jouw browsertype, ID en het aantal keren dat jij de nieuwsbrief opent en/of op een link klikt. Wij gebruiken deze gegevens om de nieuwsbrief te verbeteren of om eventuele problemen op te lossen.

Mailchimp beveiligt jouw gegevens, maakt deel uit van het EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus jouw privacy.

Wij houden jouw gegevens bij tot 1 jaar nadat jij je heeft uitgeschreven voor de nieuwsbrief. Jij kan je eenvoudig uitschrijven via de link onder elke nieuwsbrief.

2.3 Andere gegevens

Indien jij klant wordt, dan verzamelen wij gegevens die wij nodig hebben om het contract uit te voeren en jou facturen te kunnen toesturen. Denk hierbij aan gegevens zoals bijvoorbeeld jouw voornaam, achternaam, bedrijfsadres, telefoonnummer, e-mailadres en BTW-nummer.

Deze gegevens worden veilig bewaard op o.m. ons adresboek, CRM- en projectmanagementsoftware, tijdsregistratiesoftware, kalender, banksoftware en gebruikersaccount van deze website. Deze gegevens worden gedeeld met onze boekhouder indien dat wettelijk vereist is.

3. Welke andere gegevens verwerken we?

3.1 Statistieken (Google Analytics)

Wanneer jij je begeeft naar onze website, worden er bepaald gegevens bewaard in Google Analytics zoals bijvoorbeeld jouw browsertype, besturingsprogramma, vermoedelijke plaats van consultatie, uur en dag van consultatie, welke pagina’s jij bezocht enz. Deze statistieken zijn volledig anoniem. Wij gebruiken deze gegevens om het surfgedrag van bezoekers te analyseren en de website te optimaliseren.

Bij Google Analytics wordt deze informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind u hier.

3.2 Cookies

3.2.1 Wat zijn cookies?

Tijdens een bezoek aan de site kunnen ‘cookies’ op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren.

Jij kan je internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat jij een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van jouw harde schijf worden verwijderd. Dit kan je doen via de instellingen van je browser (via de help-functie). Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat je bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken.

Door gebruik te maken van onze website, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die jouw computer opslaat wanneer je een website gebruikt. Ze brengen o.m. informatie over jiouw browsertype, besturingssysteem, geografische locatie en websitebezoek in kaart.

​3.2.3 Hoe kan je cookies uitschakelen?

Jij kan cookies uitschakelen of verwijderen, al zal onze website in dat geval misschien niet optimaal meer werken. Wil jij de instellingen voor cookies toch aanpassen? Dan kan jij hier instructies vinden voor verschillende browsers:

4. Social media

Wij willen het voor jou graag zo makkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via Social Media. Dit kan onder andere door middel van Social Media (share) buttons.

Van de volgende Social Media Platforms hebben wij de buttons geplaatst. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy. Hieronder vind u de verschillende privacy verklaringen:

5. Wijzigbaarheid van deze privacyverklaring

Het is mogelijk dat deze privacyverklaring in de toekomst wordt aangepast. Raadpleeg deze daarom regelmatig. Deze privacyverklaring werd laatst gewijzigd op 17 maart 2020..

Wil jij graag weten welke gegevens wij van jou hebben? Contacteer ons en we helpen jou graag verder!

Scroll naar top