Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw: ‘Kruidenbabbels in de Valei van de Herk – Meersbeemden’

22/07/2022 om 18:30 - 21:30

€15

Nieuw: Kruidenbabbels in de Vallei van de Herk – Meersbeemden

De Meersbeemden is een natuurgebiedje in Borgloon, gelegen tussen Tongeren en St-Truiden waar het fijn vertoeven is en je met een klein beetje geluk een glimp kan opvangen van de Ijsvogel.
Waar je meteen bij de start van deze kruidenwandeling merkt waar de naam ‘Weegbree’ vandaan komt, maar waar je ook kan kennis maken met tal van andere planten zoals Watermuur, Grote klit, Grote engelwortel, Moerasspirea en vele anderen.

Gedurende een 2-tal uurtjes neem ik je als herboriste & kruidenverwerkster graag mee op pad in dit natuurgebied om je wat meer te vertellen over de planten (lees: kruiden) die er groeien en bloeien. Waarbij ik graag wat meer uitleg geef over toepassingen in het dagdagelijks leven. Hetzij als bruikbaar middel ter ondersteuning van kleine akefietjes, of ter aanvulling van onze dagelijkse voeding. Ook is er de gelegenheid om tijdens deze ‘kruidenbabbels’ met elkaar in interactie te gaan, en zal er ook worden meegegeven op welke manier je planten kan herkennen.

De Kleine Theeboom Cindy BexDeze zomerse kruidenwandeling is dan ook geschikt voor diegenen die interesse hebben naar het gebruik van wilde planten (lees: kruiden), maar niet goed weten op welke manier eraan te beginnen, en er dus graag meer over willen weten. Maar zeker ook voor wie al een zekere kennis heeft met betrekking tot het gebruik van wilde planten. Hetzij ter ondersteuning van allerlei klachten of het gebruik ervan in de voeding. 

Is het anderzijds voor jou ook van belang om planten in hun natuurlijke omgeving te leren (her)kennen? Voel je dan zeker ook welkom, want tijdens deze kruidenwandeling gaan wij ook aan de slag met onze zintuigen om te ervaren op welke manier je planten kan herkennen.

Voor de durvers

Zie je het zitten om tijdens deze wandeling aan de slag te gaan met het proeven van planten, dan is het zeker geen overbodige luxe om een flesje, of beter nog, drinkbus met water mee te brengen. Zo heb je de gelegenheid om eerst het plantenmateriaal af te spoelen, of na het proeven even door te spoelen. Soms geen overbodige luxe, want het ene kruid is soms al eens wat pittiger dan het andere. 

Na deze kruidenwandeling kloppen wij als afsluiter even aan bij Fruitdas, een lokaal bedrijfje dat lekkere ciders en appelsappen produceert, afkomstig uit Haspengouwse hoogstamboomgaarden.
Zij vertellen graag even hun verhaal en laten je graag (gratis) proeven van hun kwaliteitsvolle streekproducten.

Prijs: €15 per persoon, een kruidig proevertje tijdens de wandeling inbegrepen.

Inschrijven via:

Inschrijfformulier
Telefonisch: 0498/837352
é-mail: info@dekleinetheeboom.be

Praktisch:

*wij wandelen over hoofdzakelijk onverharde wegen, bijgevolg is stevig schoeisel zeker aan te raden. Aangezien deze wandeling ’s avonds zal plaatsvinden is het ook geen overbodige luxe om je te voorzien van insectenspray wanneer je gevoelig zou zijn voor insectenbeten

*de wandeling is om en bij de 2 km. Tijdens de wandeling zal er op verschillende plaatsen uitleg worden gegeven over de planten waardoor het geen probleem zal zijn om de tijd te vullen

*aangezien dit een buitenactiviteit is kan er, wanneer het weer dit niet toelaat, beslist worden om deze activiteit te annuleren en verplaatsen naar een latere datum.

*inschrijving is pas geldig na betaling. Om organisatorische redenen worden er ook geen inschrijfgelden terug overgemaakt bij een eventuele annulatie. Je krijgt hier de keuze om aan te sluiten op een latere datum of je kan een cadeaubon aanvragen ter waarde van €15.
Na inschrijving ontvang je een é-mail met de gegevens tot het uitvoeren van de betaling, alsook de informatie waar jullie die dag kunnen parkeren.

Wij kijken er alvast naar uit je te ontmoeten voor een fijne avond.

Cindy, Jeroen, Wim & Wim

Gegevens

Datum:
22/07/2022
Tijd:
18:30 - 21:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://dekleinetheeboom.be/geplande-kruidenwandelingen/

Organisatoren

De Kleine Theeboom
Fruitdas

Locatie

Natuurgebied Meersbeemden
Truierweg 59
Hoepertingen, Limburg 3840 België
+ Google Maps
Telefoon
0498837352
Winkelwagen
Scroll naar boven