Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kruidenwandeling & Initiatie ‘Wildpluk uit den hof op je bord’

17/08/2022 om 15:30 - 19:30

€40
Wandeling met proevertjes

Kruidenwandeling & Initiatie ‘Wildpluk uit den hof op je bord – initiatie koken met wilde planten
Woensdag 17 augustus: 15u30 tot 19u30

 

Als herboriste en kruidenverwerkster neem ik jullie graag mee de natuur in, langs Hoepertingse velden en wegbermen. Ik geef  jullie tijdens een kruidenwandeling graag wat meer uitleg over wilde planten (lees: kruiden) die een waardevolle aanvulling kunnen zijn in onze voeding.
In de natuur komen er immers heel wat wilde planten voor die rijk zijn aan mineralen, vitaminen en andere inhoudsstoffen die onze gezondheid ten goede komen of een mooie aanvulling kunnen zijn in allerlei gerechten. Zo vinden wij in de natuur ook allerlei smaken terug zoals bitter en zoet, die wij vaak in onze dagdagelijkse voeding niet meer of nog maar weinig aantreffen.
Na deze kruidenwandeling maken jullie zelf zomerrolletjes op basis van wilde planten, vers geplukt uit den hof, maar ook vindbaar in de natuur 😉
Helemaal niet moeilijk en voor iedereen haalbaar om mee van start te gaan. Nadien is experimenteren de boodschap, want je kan hier echt alle richtingen mee uit.
Inschrijven is wel even nodig aangezien het aantal deelnemers beperkt is tot 15 personen. Zodoende krijgen wij ook een zicht op het aantal benodigdheden dat wij dienen te voorzien.
Kostprijs: 40 euro p.p.
Vertrekpunt en parking: Kasteel Mariagaarde, Kasteelstraat 10, 3840 Hoepertingen (Borgloon)

Organisator

De Kleine Theeboom
Telefoon
0498837352
E-mail
info@dekleinetheeboom.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Mariagaarde
Kasteelstraat 10
Hoepertingen, Limburg 3840 België
+ Google Maps
Winkelwagen
Scroll naar boven