Kruidenwandeling in combi met wildpluk

Tijdens een kruidenwandeling worden de meest voorkomende planten besproken die ons pad zullen kruisen. Wij nemen onder meer een kijkje in de werking vandeze planten als gezondheid ondersteunende planten, en daarnaast bespreken wij ook hun waardevolle aanvulling in onze voeding, indien dit van toepassing is. 

Wij geven ook enkele waardevolle tips mee om kruiden zoals zevenblad, vogelmuur enz. te herkennen, aangezien er ook wel eens planten voorkomen die een minder onschuldig broertje of zusje hebben. Wat betekent dat ook onze zintuigen gestimuleerd en aan het werk worden gezet.

Hierbij zullen er tijdens de kruidenwandelingen ook kruiden worden geplukt, waarna er samen met de deelnemers aan de slag zal worden gegaan om hier enkele gerechtjes mee te bereiden. 

Aangezien wij hier aan wildpluk doen, en dit volgens het bosdecreet niet is toegelaten, zal er dan ook voorafgaand steeds toestemming worden gevraagd aan de betreffende instanties of eventueel eigenaars van het gebied waar het wild plukken zal doorgaan. 

Hou er ook rekening mee dat dit een activiteit is die ook zeer afhankelijk is van de weersomstandigheden. Indien het weer dit niet toelaat zal deze activiteit dan ook worden verplaatst naar een latere datum, waarvan jullie tijdig op de hoogte worden gebracht.

Bij mooi weer stellen wij alles in het werk om deze activiteit volledig buiten te laten doorgaan om ten volle te kunnen genieten van deze beleving.

Kruidenwandeling in combi met wildpluk

Praktisch

Aangezien wij hier de combinatie maken van een kruidenwandeling met wildpluk, en een workshop ‘Koken met wilde eetbare planten’ is de planning dan ook als volgt:

  • 9u: start van de kruidenwandeling met wildpluk

  • 13u: lunch met 2 broodjes en drank (thee, koffie, water en fruitsap) – gelieve eventuele voedselallergieën dan ook bij inschrijving te melden

  • 14u: start van de workshop koken met wilde eetbare planten

  • 17u: samen genieten van de gemaakte gerechten

Kostprijs: €85 p.p. (btw incl.). Lunch, kookworkshop, hand-outs, receptenbundel en ingrediënten zijn inbegrepen.

Deze workshop kan op verplaatsing worden gegeven, en kan indien nodig worden uitgewerkt op maat.

Kruidenwandelingen kunnen vanaf 8 personen op verplaatsing worden gegeven, en eveneens worden uitgewerkt op maat.

Vragen?

Neem contact op, ik help je graag verder

Winkelwagen
Scroll naar boven