Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurwandeling 15/10 – Op ontdekking in het mysterie van de natuur

15/10/2023 om 14:00 - 17:00

De Kleine Theeboom - Natuurwandeling

Trek jij met ons mee op ontdekking in het mysterie van de natuur tijdens onze natuurwandeling?

Van 8 tot en met 15 oktober trekt de Week van het Bos de kaart van de biodiversiteit!
Wij nemen jullie tijdens deze natuurwandeling dan ook graag mee naar het prachtige Bellevuebos, gelegen op de grens van de gemeenten Kortessem en Borgloon.
Aan biodiversiteit is er hier alvast geen gebrek! Want naast de Salomonszegel en Reuzenpaardestaart kan je hier nog tal van andere planten, bomen en struiken ontdekken. Maar dat is lang niet alles natuurlijk, want het Bellevuebos herbergt ook dartele Reeën, voedselverzamelaars in het bos die graag knabbelen van besjes, bramen, twijgjes en jonge scheuten en als geen ander weten op welke manier zij zelfvoorzienend kunnen zijn.

Net zoals vele andere dieren verzamelen zij in elk seizoen wat het bos hen aanbrengt als voeding, maar ook als onderdak. Want zijn het niet de Dassen die experten zijn in het bouwen van ondergrondse burchten? Men noemt ze ook al wel eens ‘de burchtheren’ van België.
Het zou dan ook goed kunnen dat wij tijdens de wandeling één of meerdere dassenburchten spotten.

Wil jij na deze wandeling meer weten over de Das of wil je zelf een keertje op zoektocht gaan naar de Das? Natuurpunt Vzw heeft een leuke folder ter beschikking waar je o.a. de voetafdruk en andere kenmerken van de Das kan vinden. Of ga misschien eens een keertje mee op een Dassenwandeling met bioloog Fredrik Thoelen in de prachtige Voerstreek. Een aanrader van formaat net zoals een natuurwandeling doorheen het Bellevuebos onder begeleiding van jullie gids Marc Fourier. Hij laat jullie tijdens de wandeling ook graag genieten van een ‘bosproevertje’.

Wie is jullie gids?

Marc Fourier, natuurliefhebber in hart en nieren, is al van in zijn jeugdjaren met natuur bezig. In zijn jeugdjaren actief in de jeugdbeweging JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) om nadien als vrijwilliger voor Natuurpunt vzw zich in te zetten voor onze natuur.
De opleiding tot Natuurgids was dan uiteraard ook een logisch gevolg, waar zijn liefde voor vogels, wilde planten en bomen alleen maar werd aangescherpt. Als mede-conservator en gids van het Natuurreservaat het Wik (Bokrijk) blijft de natuur zijn hart beroeren, terwijl hij in het dagdagelijkse leven werkt voor het Agentschap voor Natuur en Bos, waar de natuur (en de bossen) eveneens centraal staan. 

Praktisch:

🌿deze activiteit is geschikt voor personen vanaf 18 jaar
🌿inschrijven is noodzakelijk, aangezien het aantal deelnemers beperkt is tot 20 personen
🌿de wandelwegen zijn merendeels onverhard, en zijn bijgevolg helaas niet geschikt voor rolstoelen en buggy’s. De afstand bedraagt ongeveer 5 km.
🌿Stevig schoeisel of wandelschoenen zijn dus zeker aan te raden
🌿ook al hebben wij zelf een trouwe viervoeter, toch is er om praktische overwegingen gekozen om geen honden toe te laten tijdens deze wandeling
🌿parkeren: parking Hemelspark, Opeindestraat – 3840 Kortessem.

Inschrijven:

Kan via deze link
Telefonisch: 0498837352 of via é-mail: info@dekleinetheeboom.be

 

Neem zeker ook eens een kijkje bij onze kruidenwandelingen onder begeleiding van onze Herboriste & kruidenverwerkster.

 

 

 

Gegevens

Datum:
15/10/2023
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

De Kleine Theeboom
Telefoon
0498837352
E-mail
info@dekleinetheeboom.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hemelspark
Opeindestraat
Kortessem, 3840 België
+ Google Maps
Telefoon
0498837352
Bekijk de site van Locatie
Winkelwagen
Scroll naar boven