Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kruidenwandeling met proevertjes – Week van de korte keten

14/05/2022 om 13:30 - 16:30

€25
Kruidenwandeling met proevertjes van wilde planten uit den hof.

Kruidenwandeling met proevertjes – Week van de Korte Keten
Zaterdag 14 mei – 13u30 tot 16u30

In de Week van de korte keten neem ik jullie als herboriste en kruidenverwerkster graag mee op pad langs de Hoepertingse velden en wegbermen. Tijdens deze kruidenwandeling geef ik graag wat meer uitleg over wilde planten (lees: kruiden) die een waardevolle aanvulling kunnen zijn in onze voeding. En dit uit mijn eigen ervaringen en opgedane kennis tijdens mijn 3 jarige opleiding.

In de natuur komen er immers heel wat wilde planten voor die rijk zijn aan mineralen, vitaminen en ander inhoudsstoffen die onze gezondheid ten goede kunnen komen. Zo heeft ook elke plant een typische smaak zoals zoet en bitter. Smaken die wij vaak nog maar weinig of zelden aantreffen in onze dagdagelijkse voeding.

Na deze kruidenwandeling kunnen jullie genieten van lekkere kruidige proevertjes op basis van wilde planten, vers geplukt uit den hof, van korte keten gesproken 😉

Inschrijven is wel even nodig aangezien het aantal deelnemers beperkt is tot 15 personen. Zodoende krijgen wij ook een zicht op het aantal hapjes dat wij dienen te voorzien.

Kostprijs: 25 euro p.p.

Vertrekpunt en parking: Kasteel Mariagaarde, Kasteelstraat 10, 3840 Hoepertingen (Borgloon)

Organisator

De Kleine Theeboom
Telefoon
0498837352
E-mail
info@dekleinetheeboom.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kasteel Mariagaarde
Kasteelstraat 10
Hoepertingen, Limburg 3840 België
+ Google Maps
Winkelwagen
Scroll naar boven